13 آبان 1400 - 09:39

پایگاه رهنما:

 

روزنامه کیهان**

نیویورک‌تایمز: آمریکا دیگر قادر به درگیری با ایران نیست

«خروج آمریکا از افغانستان موجب تغییر شرایط در منطقه شد. اکنون عربستان سعودی و امارات می‌دانند که با خروج برادر بزرگ‌تر، دیگر قادر به خصومت سابق با ایران قدرتمند نخواهند بود.»
این ارزیابی را روزنامه نیویورک‌تایمز درباره ناکامی و خروج اشغالگران آمریکایی از افغانستان یادآور شده و نوشته است:
حضور آمریکا در افغانستان، البته وضعیت منطقه را تثبیت کرد، اما اتفاقات بد زیادی نیز به همراه داشت. بسیاری از متحدان سنتی آمریکا عادت به فراتر رفتن از موازین مجاز پیدا کردند، منظور مداخله عربستان سعودی و امارات در یمن و تحریم قطر توسط آنها، دسیسه‌های ترکیه در لیبی (و علیه کرد‌ها در سوریه و عراق)، امتناع دولت قبلی افغانستان از مذاکره با طالبان و توسعه شهرک‌های اسرائیل در کرانه باختری است.
آمریکا از داوری در خاورمیانه خسته شده است و عقب‌نشینی باراک اوباما از منطقه و عدم تمایل دونالد ترامپ به انتقام گرفتن از ایران به دلیل حمله پهپاد‌ها به تاسیسات نفتی کلیدی عربستان سعودی در سال ۲۰۱۹ صحت این ادعا را به ثبوت می‌رساند. بایدن فقط نظم جدید را قانونی کرد.

امارات و سعودی می‌دانند که با خروج برادر بزرگ‌شان یعنی ایالات متحده، دیگر قادر به خصومت با ایران قدرتمند نخواهند بود. اکنون عربستان در حال احیای روابط با ایران و قطر و کاهش مشارکت خود در یمن است. امارات از درگیری‌ها در لیبی و یمن دست کشیده و روابط خود را با ایران، قطر و سوریه برقرار کرده است. عراق به عنوان میانجی بین ایران و عربستان سعودی عمل کرد. ملک عبدالله پادشاه اردن برای اولین‌بار در ده سال اخیر با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه که مورد حمایت ایران است، تماس گرفت. کاخ اردن اعلام کرد که آن‌ها در مورد روابط «کشور‌های برادر» صحبت کردند.

گزارش تارنمای آمریکایی از رشد چشمگیر صادرات نفت ایران

یک تارنمای آمریکایی از افزایش چشمگیر صادرات نفت ایران و بی‌اعتنایی بیشتر کشور‌ها به تحریم‌های خبر داد.
«واشنگتن فری بیکن» در گزارشی نوشت همزمان با تلاش‌های دولت بایدن برای احیای برجام، فروش نفت ایران در ماه‌های اخیر افزایش یافته است.
در همین حال دولت بایدن، چشمش را به روی افزایش چشمگیر معاملات نفتی ایران بسته است. چین طی سه ماه گذشته به طور متوسط روزانه نزدیک به ۸۰۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده؛ تقریباً دو برابر مقداری که در مدت مشابه سال گذشته از ایران خریداری می‌کرد.
این افزایش در بحبوحه تلاش چین و ایران برای تقویت روابط دیپلماتیک و وادار کردن دولت بایدن به لغو تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران صورت می‌گیرد.
ایران همچنین مشغول ساخت ناوگانی از کشتی‌های نامرئی بوده که نفت را به چین، سوریه، ونزوئلا، روسیه و سایر کشور‌ها منتقل می‌کنند. این کشتی‌ها با خاموش کردن فرستنده‌های خود تحریم‌ها را دور می‌زنند.
کارشناسان می‌گویند ایران به این ترتیب یک فرصت مالی جدید پدید آورده است.
کلیر جانگمن رئیس‌گروه «اتحاد در مقابل ایران هسته‌ای» گفت:افزایش صادرات نفت ایران به چین به عدم اجرای تحریم‌ها مربوط می‌شود. یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا هم گفت که چین همچنان «یک شریک تجاری مهم برای ایران» است.
گزارش تارنمای آمریکایی که مستند به واقعیات است، بار دیگر فضاسازی‌های دروغین خبرگزاری انگلیسی رویتر در ادعای کاهش صادرات نفت ایران را نشان می‌دهد.

وزیر نفت هم در گزارش دیروز خود به دولت، از افزایش صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی خبر داد.

اعتراف به افزایش ۷۳۰ درصدی تورم در دولت روحانی

خبرگزاری وابسته به چند مقام دولت سابق تصریح کرد: تورم رسمی در ۸ سال دولت روحانی، ۷۳۰ درصد افزایش یافته است.
خبرآنلاین با اشاره تلویحی بر چرایی عملکرد دولت سابق، به نقل از یک کارشناس بازار سرمایه نوشت: کشور در ۸ سال گذشته به طور رسمی ۷۳۰ درصد تورم داشته و نقدینگی‌اش در این مدت از ۴ هزار هزار میلیارد تومان عبور کرده و در حال حاضر ۵۰ درصد تورم است. بعد از ۷ سال پیاپی که تورم‌اش میانگین ۱۰۰ درصد بوده، دچار ابرتورم است و در نتیجه این ابرتورم است که وزارت رفاه می‌گوید: دو میلیون خانوار زیر خط فقر هستند؛ یعنی ۳۰ میلیون نفر این ساختار تورمی، منجر به شکل‌گیری نابهنجاری‌هایی در کشور می‌شود.
سرمایه اجتماعی دولت از میان می‌رود و در نتیجه این نابهنجاری‌ها است که در مقطع فعلی بازار سرمایه آسیب دیده است؛ و دوباره منجر به اختلاف طبقاتی، رشد فقر، گسترش دهک‌های فقیر و نابسامانی خواهد شد، اما در مقطع فعلی بیشترین آسیب را از این نابهنجاری‌ها بازار سرمایه و قشر سهامداران دیده‌اند.
کسری بودجه فعلی کشور ۴۶۴ هزار میلیارد تومان است سال آینده حداقل کسری بودجه به هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.
در حال حاضر در ساختار بودجه‌ای قریب به ۳۰ الی ۴۰ درصد کسری وجود دارد و دولت راهی برای تامین کسری بودجه ندارد و این کسری بودجه به آن‌ها از دولت قبل به ارث رسیده است و این حجم از کسری بودجه برای اقتصاد کشور یک فاجعه است.

فلاح در ادامه گفت: اگر دولت همین روند را بدون اصلاح ساختار بودجه در پیش گیرد به دلیل ناترازی‌هایی که در بودجه ما از قبل وجود داشته است در دو سال آینده بیش از ۵۰ درصد بودجه کسری خواهیم داشت.

آمریکا نه تعهدی دارد نه تضمین می‌دهد (!)

مدیر کل سابق خاورمیانه در وزارت خارجه و از طرفداران سینه‌چاک برجام گفت: حتی با توافق مجدد، هیچ ضمانتی برای عدم خروج کشور‌ها وجود ندارد.
قاسم محبعلی از فعالان طیف اصلاح‌طلب به روزنامه آرمان گفت: جو بایدن چه در دوره مبارزات انتخاباتی و چه پس از آن بازگشت به برجام را مقدمه‌ای برای مذاکره و حل و فصل سایر مسائل مورد اختلاف قلمداد کرد. بله می‌شود که دو طرف توافق کنند که یک جا به توافق بازگردند یا اینکه گام به گام توافق کنند. البته همین مسئله نیز از دید آمریکایی‌ها نیاز به توافق دارد نه اینگونه که وزیر خارجه کشورمان گفته رئیس‌جمهور آمریکا یک فرمان صادر کند؛ لذا به نظر نمی‌رسد چنین چیزی عملی باشد. آمریکایی‌ها حتی در جریان برجام نیز تحریم‌هایی را علیه ایران اعمال کردند و ادعای آن‌ها این است که تحریم‌هایی که متعهد به برداشتن آن بودند تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران بود که در برجام توافق شده، ولی تحریم‌های دیگر آمریکا که شامل برنامه قدرت دفاعی، تروریسم، حقوق بشر و سیاست خاورمیانه‌ای ایران در ارتباط با سوریه، لبنان، عراق و یمن است متفاوت از آن توافق است. در برجام ۲۰۱۵ چنین توافقی نبود که سایر تحریم‌ها برداشته شود. تحریم‌های نظامی که قرار بود ۵ سال پس از اجرای برجام و تحریم‌های موشکی نیز پس از پایان برجام لغو شود؛ لذا بر سر این موضوع بین طرفین توافق وجود ندارد که این تحریم‌ها که آمریکایی‌ها اعمال می‌کنند مرتبط با برجام است یا تحریم‌های جداگانه خارج از برجام است. این هم جزء همان مسائلی است که باید در پای میز مذاکره در خصوص آن بحث و تصمیم‌گیری و مشخص شود که تفاهمی بر روی آن وجود دارد یا خیر.
وی می‌افزاید: به هر حال وقتی در سطح بین‌الملل اختلاف به وجود می‌آید جدا از اینکه حق با چه کسی است اختلاف باید از طریق مذاکره حل و فصل شود و دادگاه یا قاضی وجود ندارد که مشخص کند چه کسی درست می‌گوید یا چه کسی اشتباه می‌کند؛ لذا راه حل کم هزینه این مسئله از طریق دیپلماسی است.
«محبعلی» در پاسخ این سؤال که ۳ سال پس از انعقاد برجام بدون هیچ ضمانت اجرایی آمریکا از توافق خارج شد و طرفین نیز نتوانستند به لحاظ قانونی آمریکا را به جهت خروج مجازات کنند؛ حال این نگرانی وجود دارد که چه تضمینی خواهد بود که دوباره توافق ایجاد شود، اما دولت بعدی آمریکا از آن خارج نشود و در حقیقت چه ضمانت اجرایی در برجام موجود است؟، گفت: در این خصوص باید به دو مسئله توجه کنیم؛ نخست اینکه برجام یک قرارداد یا موافقتنامه نبود بلکه برجام اجرایی بر این پایه بود که از نگاه شورای امنیت برنامه هسته‌ای ایران طی هشت سال به یک برنامه صلح‌آمیز تبدیل شود؛ لذا اینکه برجام را یک توافق الزام‌آور برای آمریکایی‌ها، اروپایی‌ها و حتی روس‌ها و چینی‌ها محاسبه کنیم اساساً چنین چیزی در برجام دیده نشده بود. بلکه طرف متعهد به لحاظ قطعنامه‌های شورای امنیت ایران بود.
وی ادامه داد: بنابراین اینکه اطمینان داشته باشیم چه این دولت یا دولت بعدی آمریکا یا حتی اروپایی‌ها و چین و روسیه از برجام خارج شوند چنین اطمینانی هیچ گاه وجود ندارد و برجام اساساً یک برنامه داوطلبانه طرفینی است. اما در عین حال باید توجه داشت که برای هیچ قرارداد بین‌المللی نیز ضمانت قطعی وجود ندارد و همه قرارداد‌های بین‌المللی براساس آنچه پایداری شرایط خوانده می‌شود پیش می‌روند و اگر شرایط تغییر کند ممکن است که آن توافق نیز بشکند و با چالش روبه‌رو گردد. مگر اینکه در توافقات اشاره شود که اگر یک طرف توافق را بشکند یک داوری وجود داشته باشد که نسبت به آن نظر دهد. هر چند که در برجام چنین چیزی وجود نداشت که داوری ثالثی وجود داشته باشد و در ارتباط با آن تصمیم بگیرد؛ لذا اگر این مسئله درست دیده نشود ممکن است در تحلیل قضیه اشتباهاتی به وجود بیاید؛ لذا اساساً ایران نمی‌توانست پیشنهاد توافق دوجانبه با طرفین برجام جهت الزام‌آور بودن توافق دهد، چون سایر طرف‌ها نیازی به این مسئله نداشتند و براساس قطعنامه شورای امنیت مسئله‌ای وجود نداشت که طرف‌های مقابل هم متعهد شوند؛ لذا ایران به شورای امنیت متعهد بود نه به اعضای برجام و آن‌ها نیز از جانب شورای امنیت با ایران صحبت می‌کردند نه از جانب کشور خودشان. در نتیجه چنین امکانی برای هیچکس از جمله آقای ظریف و حتی تیم حاضر نیز وجود ندارد که چنین چیزی را درخواست کند. متأسفانه تیم جدید به دلیل عدم آشنایی و سابقه دیپلماسی و عدم آشنایی با مسائل بین‌الملل و خلع سلاح صحبت‌هایی می‌کنند که چندان با واقعیت‌ها منطبق نبوده، گمراه کننده و برخلاف منافع ملی است و باعث تحمیل هزینه‌های بیشتر به ایران می‌شود.
اظهارات این دیپلمات سابق وابسته به طیف اصلاح‌طلب - فارغ از برخی اشتباهات و مغالطات وی- از ارتکاب یک افتضاح کامل در تیم روحانی و ظریف حکایت می‌کند.
او البته توضیح نداده که اگر برجام فاقد هر نوع ضمانتی بود، چرا تیم روحانی و ظریف پذیرفتند همه تعهدات طرف ایرانی را نقداً ظرف ۲ ماه، با واگذاری یا اوراق و بتن‌ریزی و تعطیلی ۹۵ درصد برنامه هسته‌ای انجام دهند؛ به جای آن که تعهدات را متقابل، متوازن و تدریجی و پایاپای انجام دهند؟
ثانیاً تیم روحانی و ظریف بار‌ها از برجام به عنوان «توافق برد- برد» و «فتح‌الفتوح قرن» یاد کردند و این که «امضای کری تضمین است» و «آمریکا نمی‌تواند توافق را زیرپا بگذارد»؛ نه این که بگویند قرار است طرف آمریکایی و شرکایش قاضی باشد و طرف ایرانی، متهم محکمه آن‌ها که باج بخواهند، اما به تعهدات خود- از جمله لغو تحریم‌ها- عمل نکنند. ضمناً انکار تعهدات اقتصادی آمریکا- لغو تحریم‌ها- هم از آن شیرین‌کاری‌های مدعیان اصلاحات است. قبل از توافق، مدعی لغو همه تحریم‌ها شدند و پس از عهدشکنی آمریکا، تعهدات آمریکا را انکار کردند تا شرمنده خباثت آمریکا نشوند؛ انگار که قرار بوده صرفاً بیگاری به آمریکا بدهند!
افتضاح دیگر این است که جناب دیپلمات نابغه ادعا می‌کند معلوم نیست قرار بوده کدام تحریم‌ها لغو شود و حال آن که اولاً تعهد روحانی با مردم و نظام، لغو همه تحریم‌های مالی و بانکی بود و ثانیاً درباره اختلافی بودن موضوع، تردیدی وجود ندارد که آمریکا در پسابرجام ۷۰۰ تحریم را به ۱۵۰۰ تحریم رسانده و انتفاع ایران را به حداقل رسانده است و این اتفاق هم در اثر اعلام خروج رسمی آمریکا اتفاق افتاده؛ بنابراین مضحک است که آقای محبعلی ادعا کند مسئله، اختلافی است و باید مذاکره کرد تا اختلاف حل شود!

در حالی که ۶ دور مذاکرات وین در دولت سابق در اثر زیاده‌خواهی دولت بایدن به بن‌بست خورده، آقای محبعلی توضیح نمی‌دهد دوباره مذاکره کنیم، اما توقع تضمین نداشته باشیم، دقیقاٍ یعنی چه؟ یعنی ایشان فقط نگران طرف آمریکایی است که از کاهش تعهدات ایران به دست و پا افتاده است؟!

اندیشکده آمریکایی: نفوذ ایران در عراق از بین رفتنی نیست

یک اندیشکده آمریکایی تأکید کرد مقتدی صدر شاید از لحاظ تاکتیکی با ایران زاویه داشته باشد، اما وارد یک مسیر خصمانه با ایرانی‌ها نخواهد شد. حزب دموکرات کردستان یا الحبوسی هم این کار را نخواهند کرد. از این رو، ایران سرانجام باز هم رد پایی قدرتمند در عراق خواهد داشت.
موسسه صلح آمریکا در تحلیلی نوشت: پلتفرم سیاسی صدر از مجموعه‌ای گسترده از شخصیت‌های قومی و سیاسی تشکیل شده است. هرچند فهرست انتخاباتی صدر اکثر کرسی‌های مجلس عراق را به خود اختصاص داده اما این تضمین نمی‌کند که او خواهد توانست بزرگ‌ترین ائتلاف را در مجلس تشکیل دهد تا تعیین‌کننده نخست‌وزیر باشد.
انتصاب نخست‌وزیر در عراق بیشتر از انتخابات، به اجماع درون‌شیعی‌ای بستگی دارد که اغلب توسط ایرانی‌ها تسهیل می‌شود. انتخابات سال ۲۰۲۱ هم از این قاعده مستثنی نیست.
فتح، المالکی، خمیس الخنجر، رهبر ائتلاف عزم- که همگی از وابستگان به ایران به شمار می‌روند- هنوز بلوک چشمگیری در اختیار دارند که باعث می‌شود آن‌ها عاملی اساسی در تصمیم‌سازی باشند. در عراق اغلب تصمیم‌گیری‌ها از طریق اجماع انجام می‌شود.
مقتدی صدر شاید از لحاظ تاکتیکی با ایران زاویه داشته باشد، اما وارد یک مسیر خصمانه با ایرانی‌ها نخواهد شد.
به علاوه ایرانی‌ها از الحشد‌الشعبی برای یافتن زمینه‌های مشترک با احزاب شیعه استفاده خواهند کرد، احزابی که همگی به‌عنوان «پیروز انتخابات» معرفی خواهند شد.

هنوز نمی‌توان گفت که نتایج این انتخابات چه تأثیری بر روابط آمریکا و عراق خواهد گذاشت. آنچه روشن است اینکه ایرانی‌ها همچنان از عراق برای اعمال فشار علیه دولت بایدن بهره خواهند گرفت، دست‌کم تا زمانی که گفتگو‌های وین به لغو تحریم‌ها نینجامیده باشد. ایرانی‌ها برای حفظ چالش‌های آمریکا در عراق در سقفی معین تلاش خواهند کرد.

**************

روزنامه وطن امروز**

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام علاقه‌بند

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور پیامی درگذشت عالم پرهیزکار و مردمی حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌سیدعلی‌محمد علاقه‌بند را تسلیت گفتند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم پرهیزکار و مردمی جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای حاج‌سیدعلی‌محمد علاقه‌بند رضوان‌الله علیه را به عموم مردم شریف و متدین یزد و ارادتمندان آن عالم ربانی و نیز به علمای اعلام و بویژه به بازماندگان آن مرحوم تسلیت عرض می‌کنم و علو درجات ایشان را از خداوند متعال مسألت می‌نمایم.
سیدعلی خامنه‌ای
۱۲ آبان ۱۴۰۰

***

تسخیر لانه جاسوسی هیمنه آمریکا را شکست

آیت‌الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان طی سخنانی در جلسه شورای نگهبان با اشاره به سیزدهم آبان سالروز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا گفت: ۱۳ آبان که در آن دانشجویان، لانه جاسوسی آمریکا را تسخیر کردند، حقیقتا از ایام‌الله است، چرا که در این روز، اقدامی رخ داد که هیمنه آمریکا شکست. وی افزود: باید افتخار کنیم که خداوند متعال چنین قدرتی به نظام جمهوری اسلامی ایران داده که جوانان ما توانستند هیمنه و قدرت آمریکا را اینگونه شکسته و جاسوس‌خانه آمریکا را تسخیر کنند؛ خدا را بابت این قدرت و توانمندی شاکریم. دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: رسانه‌ها بویژه رسانه ملی باید روی این مساله کار کنند و بزرگی و عظمت کاری را که دانشجویان انجام دادند برای مردم عزیزمان تبیین کنند. آیت‌الله جنتی در پایان گفت: اگرچه بسیاری از کشور‌ها جرأت نمی‌کنند به منافع آمریکا نگاه چپ کنند، اما دانشجویان ایرانی توانستند لانه جاسوسی رژیم آمریکا را تسخیر کنند و آن‌ها هم هیچ غلطی نتوانستند کنند.

***

نگرانی واشنگتن و تل‌آویو از توان پهپادی ایران

تحلیلگر صهیونیست اعلام کرد پهپاد‌های ایران به منبع نگرانی همیشگی برای آمریکا و رژیم صهیونیستی و یک سلاح خطرناک و موثر برای تهران تبدیل شده‌اند. به گزارش فارس، «یونی بن‌مناحم» در یادداشتی اعلام کرد پهپاد‌های ایرانی به یک سلاح واقعا خطرناک در خاورمیانه تبدیل شده‌اند. بن‌مناحم در ادامه مدعی شد ایران گروه‌های متحد خود در عراق، سوریه، حزب‌الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی در غزه را به این پهپاد‌ها مجهز کرده است. وی سپس نوشت: این پهپاد‌ها به منبع نگرانی همیشگی برای آمریکا و رژیم صهیونیستی و یک سلاح خطرناک و موثر برای ایران تبدیل شده است. بن‌مناحیم تأکید کرد: پهپاد‌ها ماهیت نبرد هوایی در غرب آسیا را تغییر خواهند داد و نقشی مهم در نبرد نظامی آینده ایران و متحدان آن علیه رژیم صهیونیستی خواهند داشت. وی افزود: در دوره رئیس‌جمهور پیشین آمریکا «دونالد ترامپ» یک کارگروه آمریکایی- اسرائیلی به منظور بررسی راه حل‌های خطر پهپاد‌های ایرانی تشکیل شد و این کارگروه در دوره «جو بایدن» نیز به کار خود ادامه داد. اخیرا رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند ارتش رژیم صهیونیستی از بیم تهدید پهپاد‌های ایران، در صدد تقویت لایه‌های راداری و پدافندی خود بویژه در شمال فلسطین اشغالی است. وبگاه «تایمز اسرائیل» به نقل از منابع مطلع نوشت ارتش [رژیم]اسرائیل با توجه به تهدید فزاینده پهپاد‌های ساخت ایران که در سال‌های اخیر به خاورمیانه سرازیر شده‌اند، به طور قابل توجهی دفاع هوایی خود را بویژه در شمال فلسطین اشغالی تقویت می‌کند.

***

ستاد کل نیرو‌های مسلح:
نشانه‌های افول آمریکا آشکار شده است

ستاد کل نیرو‌های مسلح با صدور بیانیه‌ای ضمن گرامیداشت فرا رسیدن سیزدهم آبان‌ماه روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، این مناسبت را نمادی از ظلم‌ستیزی، آزادی‌خواهی، ایستادگی و مقاومت ملت آزاده ایران اسلامی در برابر زیاده‌خواهی و سیاست‌های استکباری آمریکای جنایتکار دانست. در این بیانیه تاکید شده است اقدامات سال‌های اخیر نظام سلطه به رهبری آمریکای تروریست‌پرور همچون اعمال تحریم‌های ظالمانه بر کشورمان، مانع‌تراشی در پیشرفت هسته‌ای ایران اسلامی، ترور دانشمندان هسته‌ای، به شهادت رساندن سردار شهید حاج‌قاسم سلیمانی و طراحی دسیسه‌های گوناگونی مانند ایجاد فتنه، اغتشاش و ناامنی در کشور به شیوه‌های مختلف از جمله حمله سایبری به سامانه توزیع بنزین در کشور که به دیوار محکم بصیرت مردم ایران برخورد کرد، نمونه‌هایی از خصومت‌ورزی همیشگی آنهاست. اما مردم و نظام مستحکم جمهوری اسلامی ایران با وجود مشکلات یادشده، با تأسی از آرمان‌های حضرت امام (ره) و رهنمود‌های ارزشمند رهبر معظم انقلاب اسلامی در طول سال‌ها مقاومت و پیروزی در مواجهه با نقشه‌های پلید دشمنان، آثار افول ابهت پوشالی و شیطانی آمریکا را در سطح جهان به وضوح نمایان کرده‌اند.

***

«ملابیگی» عضو حقوقدان شورای نگهبان شد

در جلسه علنی روز گذشته انتخاب یک نفر به عنوان حقوقدان شورای نگهبان از بین افراد معرفی شده از سوی رئیس قوه قضائیه در دستور کار مجلس قرار گرفت. حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، سیدمحمدهادی راجی و غلامرضا ملابیگی را به عنوان کاندیدا‌های عضویت در شورای نگهبان به مجلس معرفی کرده بود. بعد از ارائه برنامه‌های ۲ کاندیدای عضویت در شورای نگهبان، کارت‌های اعلام رأی بین نمایندگان توزیع شد که ملابیگی با ۱۴۱ رای به عنوان عضو حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شد. راجی نیز ۹۱ رای را از نمایندگان اخذ کرد. ملابیگی جایگزین محمد دهقان -که اکنون معاون حقوقی رئیس‌جمهور است- شد.

**************

روزنامه خراسان**

ستاد تنظیم بازار، قیمت مرغ منجمد را کاهش داد

ایرنا- درجلسه ستاد تنظیم بازار با حضور محمد مخبر معاون اول رئیس جمهوری مقررشد مرغ منجمد با قیمت مصوب کیلویی۲۰ هزار تومان در میادین میوه و تره بار در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد.

سیگنال طالبان به بازار ارز

اقتصادنیوز- در روز‌های گذشته اخبار برجام سر تا سر بازار ارز تهران را فراگرفته بود و معامله گران با توجه به این اخبار، کمتر و با احتیاط بیشتری به سراغ خرید و فروش ارز می‌رفتند. هنوز هم سایه برجام بر سر بازار ارز است. با این حال با توجه به این که طالبان معاملات ارزی در افغانستان را ممنوع اعلام کرده است، این خبر برای بازار تهران می‌تواند سیگنالی افزایشی باشد.

گندم مورد نیاز کشور تامین شد

تسنیم- معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، میزان خرید تضمینی گندم کشور در سال جاری را چهار میلیون و ۵۳۲ هزار تن و پدیده خشکسالی را علت کاهش تولید محصولات استراتژیک اعلام کرد. سیف افزود: با خرید تضمینی حدود ۴.۵ میلیون تن نیاز به ۸ میلیون تن دیگر داشتیم که با برنامه‌ریزی خوب قبلی، از اردیبهشت امسال خرید انجام و تاکنون بیش از ۳ میلیون تن گندم وارد کشور شده و بقیه در حال ورود به کشور است که در بنادر شاهد پهلوگیری و بارگیری محموله‌های گندم و انتقال آن به داخل کشور هستیم. وی تاکید کرد: گندم و آرد کشور تا پایان سال تأمین می‌شود و سال آینده نیز مشکلی نخواهیم داشت و امیدواریم با بارش‌های مطلوب و خشکسالی کمتر، برای تأمین گندم از وابستگی به خارج کاسته شود.

آغاز عرضه تخم مرغ دولتی در خرده فروشی‌ها

مهر- مدیرکل پشتیبانی امور دام تهران گفت: تخم‌مرغ با قیمت مصوب شانه‌ای ۴۳ هزار تومان در خرده فروشی‌ها به شکل گسترده توزیع می‌شود. همچنین نرخ تخم مرغ بسته بندی شده، شانه‌ای ۴۶ هزار تومان خواهد بود.

هشدارچکی بانک مرکزی به مردم

مهر- سخنگوی اجرای قانون جدید چک گفت: هموطنان چک‌های جدید صیادی را که در سامانه صیاد ثبت نشده است، نپذیرند، در غیر این صورت بانک نمی‌تواند در زمان نقد کردن چک، وجهی پرداخت کند. به گفته نادعلی زاده همچنین، ثبت و تأیید چک‌های جدید از طریق پیامک در حال نهایی شدن است.

کنسرو‌ها چقدر گران شدند؟

ایسنا- به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو قیمت انواع کنسرو‌ها نسبت به سال گذشته حدود ۱.۸ برابر شده که علت آن افزایش قیمت مواد اولیه از جمله محصولات کشاورزی و شکر است.

**************

روزنامه ایران**

طبع شعر گروسی گل کرد!

خبر اول اینکه، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام بازرسی‌ها در ایران را به «پرواز در میان ابرهای متراکم» تشبیه کرده است. به گزارش فارس، گروسی در روزهای گذشته بارها مدعی شده از ماه فوریه سال جاری میلادی آژانس قادر به دسترسی به فیلم‌های ضبط ‌شده از تأسیسات هسته‌ای ایران نبوده است.
این در حالی است که کارشناسان می‌گویند گروسی به جای انجام فعالیت‌های فنی به بازی‌های سیاسی در جهت منافع کشورهای غربی روی آورده است.گروسی در مصاحبه با آسوشیتدپرس درباره بازرسی‌ها در ایران گفت: «می‌توانم بگویم مثل پرواز کردن در آسمانی پر از ابرهای متراکم است. ما الان داریم پرواز می‌کنیم و می‌توانیم همین روال را ادامه دهیم، ولی نه برای مدت طولانی.» آسوشیتدپرس نوشته مدیرکل آژانس در این مصاحبه ابراز امیدواری کرده بتواند بزودی به ایران بازگردد و «گفت‌وگوهای سطح بالا و رو در رو» با ایران را از سر بگیرد.

حکم پرونده تخلفات ارز ۴۲۰۰ تومانی بزودی اعلام می‌شود

خبر دیگر اینکه، دادستان دیوان محاسبات کل کشور گفت: این دیوان حکم نهایی پرونده تخلفات و نحوه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی را بزودی اعلام می‌کند.
علی کامیار با اشاره به بررسی تخلفات و نحوه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی در دیوان محاسبات، گفت: موضوع تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی یکی از اصلی‌ترین و جدی‌ترین پرونده‌ها در دیوان محاسبات است و اکنون این پرونده به بخش هیأت مستشاری دیوان محاسبات ارسال شده تا بعد از بررسی، رأی نهایی خود را درخصوص متخلفان صادر و
اعلام کند.

جهان حرف‌های «بنت» را می‌شنود اما گوش نمی‌کند

دست آخر اینکه، یک روزنامه صهیونیستی با اشاره به گفت‌وگوهای نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با مقامات مختلف جهان در حاشیه کنفرانس تغییرات اقلیمی گلاسکو که موضوع ایران و اعمال فشار بر آن در اولویت آنها بود، نوشته که رهبران جهان سخنان بنت را می‌شنیدند ولی تمایلی برای همسویی با سیاست‌های اسرائیل در قبال ایران نشان نمی‌دهند.
به گزارش ایسنا، روزنامه صهیونیستی اورشلیم پست با تکرار ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران افزوده: امریکا و  سه کشور اروپایی به وضوح گفته‌اند می‌خواهند راهکاری مذاکراتی را برای بازگرداندن ایران به برجام در پیش بگیرند و بعد هم دیپلماسی را ادامه دهند.
یک منبع دیپلماتیک می‌گوید، آدم‌ها می‌خواهند موضع بنت در قبال ایران را بشنوند و با او موافق هم هستند و گفت‌وگوهایشان در این باره در آینده نیز ادامه یابد اما آیا آنها واقعاً گوش می‌دهند؟ در حال حاضر به نظر می‌رسد امریکا، آلمان، فرانسه و انگلیس همان پلان A [نقشه اول]‌شان را پیش می‌برند، اگرچه هنوز کارآمد نبوده است.

**************

روزنامه شرق**

رئیس سیا در سفری نامعمول به روسیه رفت
رایزنی برای توافق با کرملین

ویلیام برنز، مدیر سازمان سی‌آی‌ای، در سفری نامعمول از مسکو بازدید کرد و با مقامات روسیه درباره روابط ایالات متحده با این کشور به گفتگو پرداخت. خبرگزاری رویترز از این رخداد به‌عنوان نشانه‌ای از تمایل طرفین برای برقراری تماس‌ها و گفتگو‌ها با وجود بی‌اعتمادی متقابل و مناقشات طولانی‌مدت یاد کرده است.
سخنگوی سفارت ایالات متحده اعلام کرد که برنز در رأس هیئتی متشکل از مقامات ارشد دولت آمریکا با مقامات روسیه گفتگو کرده است. او عنوان کرد که این سفر به درخواست جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، انجام شده و مقامات آمریکایی در جریان آن با اعضای دولت روسیه درباره روابط دوجانبه و مسائل پیرامون آن گفتگو کرده‌اند.
شورای امنیت ملی روسیه نیز اعلام کرد که برنز، سفیر سابق ایالات متحده در مسکو، با نیکولای پاتروشف، رئیس این شورا و نیز یکی از رؤسای سابق سرویس اطلاعاتی روسیه مذاکراتی داشته است.
هیچ‌کدام از طرفین درباره جزئیات این مذاکرات توضیحی نداده‌اند؛ اما روابط دو کشور سر پاره‌ای مسائل امنیتی تیره‌و‌تار شده است؛ از جمله حملات سایبری به ایالات متحده که واشنگتن آن‌ها را به روسیه نسبت داده است یا حمایت روسیه از دولت بشار اسد در سوریه و نیز زندانی‌شدن آلکسی ناوالنی، سیاست‌مدار مخالف کرملین.
از زمان دیدار بایدن با همتای روسی‌اش، ولادیمیر پوتین، در ژنو این چهارمین سفر یک مقام ارشد آمریکایی به روسیه از ماه جولای به شمار می‌آید. این دیدار‌ها با هدف به‌ثبات‌رساندن روابط آمریکا و روسیه که بر اثر رقابت‌ها در عرصه سایبری و مسائل ژئو‌پلیتیک متشنج شده، صورت می‌گیرد؛ اما مقام‌های دو کشور می‌گویند تاکنون هیچ پیشرفتی در مذاکرات حاصل نشده است. بایدن ماه گذشته ویکتوریا نولاند، معاون وزارت خارجه ایالات متحده را برای حل‌وفصل مناقشه‌ای که بر سر شمار دیپلمات‌های دو کشور در پایتخت‌های هم به وجود آمده است، به مسکو اعزام کرد؛ اما این سفر حاصلی نداشت.

منبع: بصیرت

ارسال نظرات